Nu är årets tredje nummer av Täbyliberalen ute. Den kommer som vanligt att distribueras som bilaga i tidningen ”Mitt i Täby”, men finns givetvis att läsa även här på vår hemsida. Länk till tidningen hittar du längst ned på sidan.

I detta nummer:

Liberalernas syn på mångfald och valfrihet

Liberalernas två kommunalråd förklarar hur begreppen valfrihet och mångfald brukar diskuteras i Täby, vad Liberalerna anser om det och kort hur de andra partierna brukar ser på valfrihet och mångfald.

Täby är mer än ett köpcentrum

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Stopp berättar vad som händer med bibliotekshuset, som nu blir kulturhus, och varför vi vill fortsätta utveckla Täbys kulturliv.

Släng förslaget om vinsttak i papperskorgen

Liberalernas Camilla Ifvarsson och Ulf Schyldt debatterar emot regeringens förslag om vinsttak i välfärden. Istället bör fokus ligga på kvalitet. Förslaget är ett slag mot alla duktiga privata aktörer i välfärden.

Täbyborna förtjänar länets bästa äldreomsorg

Äldreomsorg har länge varit en liberal hjärtefråga där vi anser att individens behov bör stå i fokus. Liberalernas representanter i socialnämnden förklarar hur vi bäst utvecklar äldreomsorgen i Täby.

Trafiksituationen i Täby måste på sikt bli hållbar

Trafiksituationen i Täby är idag inte hållbar. Långa köer och en ständig oro för att bli försenad präglar Täbybornas liv. Samtidigt måste bilens vikt minska i samhället för att vi ska klara framtidens trängsel. För det krävs en utbyggd kollektivtrafik.

Nej till NIMBY i Norrort

Liberala Ungdomsförbundet Täby-Danderyd argumenterar för fler bostäder i Norrort och mot NIMBY-attityden.

 

Läs Täbyliberalen som PDF i din mobil, surfplatta eller dator.

Förra numret av Täbyliberalen kan du hitta här.

Vill du komma i kontakt med kommunen? Tryck här