Nu är årets fjärde nummer av Täbyliberalen ute. Den kommer som vanligt att distribueras som bilaga i tidningen ”Mitt i Täby”, men finns givetvis att läsa även här på vår hemsida. Länk till tidningen hittar du längst ned på sidan.

I detta nummer:

Nedläggningen som kom av sig och blev till en satsning

Vi berättar om om varför vi värdesätter den kommunala musikskolan och bakgrunden till hur det kom sig att det blev en satsning på hela kulturskolan istället för en nedläggning av den kommunala musikskolan.

#Metoo

Sedan oktober har vi under uppropet #metoo fått höra modiga kvinnors berättelser om övergrepp och sexuella ofredanden. Liberalerna tycker det är viktigt att frågan har kommit upp på dagordningen.

Beslutade liberala budgetsatsningar för 2018

Budgeten som alliansen presenterade 2018 är tydligt präglad av liberala värderingar, satsningar som utifrån den ensklides förutsättningar ökar individens möjligheter till ett självständigt liv och göra självständiga val. Läs mer om vilka budgetsatsningar vi är särskilt stolta över.

Hägernäs strand – framkomlighet först, byggplaner sen

När Täby förtätas är framkomligheten en viktig fråga. Bland annat i Hägernäs strand där det planeras byggas ungefär 1000 lägenheter. Vår slutsats är klar: innan vi kan ta ställning till fortsatta utbyggnader i Hägernäs strand, och på andra platser i Täby, måste vi försäkra oss om att det går att ta sig fram i området och att det fortsätter vara ett trivsamt område.

Varför är du liberal?

På sista sidan frågar vi två av våra medlemmar, Saga Bowallius och Petter Norrthon, varför de är liberaler.

 

Läs Täbyliberalen som PDF i din mobil, surfplatta eller dator.