Se alla

Välkommen kvar i Täby!

Det behövs ett alternativ för äldre som vill ha mer trygghet och social samvaro än vad man kan få i sitt nuvarande hem. Ett alternativ för dig som inte vill eller kan köpa en dyr bostadsrätt.

Idag är steget stort mellan det vanliga boendet för 70+ och ett särskilt boende för äldre med omfattande omsorgsbehov dygnet runt.

Därför vill vi utveckla en ny form av boende, en typ av mellanboende för dig som inte behöver daglig omvårdnad, men som kanske lever ensam och uppskattar att göra saker tillsammans med andra.

I Täby har Liberalerna som nästa största parti en viktig och central roll i den styrande alliansen. Nedan beskriver vi några frågor vi vill gå vidare med, men tänker vi rätt?

  • Hyresrätt anpassade för äldre hos privata fastighetsägare. Kommunen erbjuder olika tjänster som sällskapsytor, personal och bovärd/fixar- tjänst på plats på angivna tider.
  • Gemensamhetslokaler som kök och vardagsrum som boende förfogar över själva och där man kan umgås och träffas.
  • Aktiviteter i huset med exempelvis stöd från seniorcenter.
  • ”Antikrundan” ska ha hållplats vid boendet. Närtrafiken som är en form av busstrafik som trafikerar områden i Täby där många äldre bor, behöver utöka sina sträckor och tider.
  • Kön är lång så ingen lägenhet ska stå tom i onödan, det vill säga ingen uppsägningstid.

Nu vill vi veta vad du tycker om detta och om andra frågor som är angelägna för dig som är äldre. Vi är säkra på att dina svar ger oss kunskaper och argument som vi kan använda i vårt politiska arbete.

Du hittar enkäten här: taby.liberalerna.se/valkommen-kvar-i-taby/

…eller så kan du skanna qr-koden för att enkelt komma till enkäten.

Om du föredrar att prata om de här frågorna slå oss gärna en signal på
telefon 076-643 91 21.

 

Tillsammans kan vi göra något bra av detta!

Vänligen,
Täbyliberalerna i Socialnämnden