Den 5 oktober beslutade Täbys kommunfullmäktige att följa Liberalernas nominering till nytt kommunalråd för Liberalerna och en ny ordförande i Barn- och grundskolenämnden.

Liberalerna i Täby har tre kommunalrådsposter. Ett av kommunalråden var Camilla Ifvarsson, som också var ordförande för kommunens Barn- och grundskolenämnd. Nu lämnar hon dessa två uppdrag. Susan El Hark efterträder Camilla som kommunalråd och Petter Norrthon tar över ordförandeposten i BGN.

 

Susan El Hark 40 år Norra Centralparken 070 938 14 11 susan.elhark@taby.seKommunalråd och vice ordförande i Socialnämnden
Susan El Hark 40 år, Norra Centralparken
Tfn. 076-643 91 21
E-post: susan.elhark@taby.se

Jag är uppvuxen i Täby med lillebror och föräldrar. Efter några år uppe vid Norrlands port Gävle kom jag tillbaka till min hemkommun och Näsbypark som statsvetare, soldat och framförallt som liberal.

Idag är jag vice ordförande i socialnämnden i Täby kommun. Mina jobberfarenheter från ett korttidsboende för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar visade mig vilken otrolig betydelse LSS har för dem det gäller. Detta kom att göra reformen till en av mina hjärtefrågor.

En annan viktig fråga för mig är trafiken och framkomligheten. Täby växer och vi behöver ha koll på att infrastrukturen följer med. Jag jobbar med den frågan i Region Stockholm där jag är vice ordförande i en trafikberedning.

Som kommunalråd kommer jag framförallt arbeta med social omsorg och trafikframkomligheten i vår kommun. Täby ska växa med förnuft och känsla.

___________________________________________________________________________

Ordförande i Barn- och grundskolenämnden 
Petter Norrthon 54 år, Ellapark
Gymnasielärare i Matematik och Fysik, Åva gymnasium.
E-post: petter.norrthon@taby.se

Jag växte upp i Täby. Under min skolgång passerade jag Rostockskolan, Ellagårdsskolan, Östravallabrinkskolan, Rörsjöskolan, Näsbyparkskolan, Skarpängsskolan och Åvaskolan. Täby växte och nya skolor byggdes och med detta flyttades klasser runt. Även nu växer Täby och nya skolor byggs.

För mig är det angeläget att våra barn i Täby får en bra skolgång.
Som ordförande i BGN har jag fått ett mandat att få vara med att värna och utveckla skolkommunen Täby.

Jag utbildade mig till industriell ekonom via miljö, produktutveckling och immaterialrätt fram till en pedagogisk utbildning och slutligen lärare. Ett jobb jag stormtrivs med, det är kul att gå till jobbet varje dag. Men det är också ett jobb som kräver bra förutsättningar i form av bra lokaler, rektorer, resurser, etc. Att skapa bra förutsättningar för varje skola som når varje elev är en angelägen uppgift. Det är en sådan utmaning, som lockat mig att söka mig till uppdraget som ordförande i BGN.

Camilla Ifvarsson ska nu koncentrera sig på sin tjänst som chef för internrevisionen vid Kungliga Tekniska Högskolan. Vi är otroligt tacksamma för allt Camilla gjort för Liberalerna och Täby och skickar med våra varmaste lyckönskningar!