Om Hans

Namn: Hans Ahlgren
Bor i:
Viggbyholm

Förtroendeuppdrag Täby kommun:
– Kommunalråd och gruppledare
– Vice ordförande, Kommunstyrelsen
– Ledamot, Kommunfullmäktige
– Ersättare, Barn- och grundskolenämnden

– Ordförande, Täby Fastighets AB
– Vice ordförande, Utskottet för stadsbyggnad och fastigheter
– Ledamot, Styrelsen för Täby Holding AB
– Ersättare, Styrelsen för SÖRAB

Förtroendeuppdrag Liberalerna:
– Ledamot, Liberalerna Stockholms länsförbund

Vem är du?
Stockholmare. Gift, två vuxna döttrar och så en katt. Bor i Viggbyholm. Civilekonom i botten. Tidigare trettio år i näringslivet på Ericsson och SAS. Nu kommunalråd och gruppledare sedan ca tre år. Umgänget med familjen och vännerna, musik, en löparrunda och en tur till Visby ger mig inspiration, kraft och perspektiv.

Varför är du liberal?
Jag tror på marknadsekonomi, individens möjligheter, främjande av mångfald och det sociala ansvaret. För mig är Liberalerna det parti som bäst förenar dessa värden. Inspireras också av Aristofanes: “Det är bäst att du engagerar dig i politik, annars är risken stor att du styrs av dårar!”

Mina tre viktigaste frågor för Täby:

  • Kultur och fritid: Utveckla – inte avveckla – biblioteken, den kommunala musikskolan och kulturskolan, rusta våra fina friluftsområden som t e x Skavlöten, ge föreningslivet goda förutsättningar och få till en året runt rekreationsanläggning på Ullna med skidor på vintern, mountainbike och skärmflygning på sommaren.
  • Bevara och utveckla – för ett trivsamt Täby. Framkomlighet först, byggplaner sen. Pröva nya grepp för att kunna bygga billigare bostäder.
  • Täby ska vara kommunen med god kvalitet i verksamheterna oavsett utförare och med en välskött ekonomi.

Följ Hans:

Facebook